Visingsö är en underbar ö mitt i Vättern, som har mycket att erbjuda och har man ändå tagit båten hit ut, kan man lika gärna passa på att tillbringa några dagar här. För de som gillar att fiska finns det båtturer som tar en med ut på Vättern för att fiska och vill man utforska fiskevattnet runt ön på egen hand går det också bra. Åker man i ett sällskap där alla kanske inte är så fiskeintresserade, finns det gott om aktiviteter för dem.

Boenden

På ön finns det flera olika typer av boenden att välja på, som vandrarhem, mindre pensionat, hotell eller stugor. Ön är bara max 3 km bred och man tar sig enkelt fram på vägarna och vattnet är aldrig långt borta. Beroende på om man ska fiska från strand eller med båt, kan det vara bra att välja ett boende som har rätt läge. Är man en barnfamilj, kanske man ska tänka på att välja boende där barnen kan ha roligt, som att träffa små grisar eller ha nära till andra aktiviteter som är roliga för barn. Vill man bo så billigt som möjligt, ska man välja vandrarhem eller stuga, med självhushåll. Är man lite mer bekväm och vill njuta av sin vistelse, väljer man naturligtvis ett hotell eller pensionat.

Självhushåll

En del tycker det är skönt att kunna rå om sig själv, komma och gå som man vill och kanske göra iordning sin egen nyfångade fisk. Stuga är ett perfekt alternativ för familjen eller andra sällskap. På ön kan man välja att bo i stugby eller bo i privata stugor. Vill man inte hyra stuga, men ändå ordna sin egen mat, är vandrarhemmet ett annat alternativ.

Pensionat

Det finns mindre pensionat och B&B, som ligger väldigt bra till. Visingsö pensionat ligger bara 500 meter från färjan. Planerar man att åka ut och fiska med båt från hamnen, är detta ett perfekt läge. Pensionatet är litet och mysigt och varje rum har eget badrum och tv. På pensionatet finns även restaurang och café. Pensionatet är rökfritt och djur tillåts i viss mån. Blue Water B&B ligger vid vattnet, med fin utsikt över Vättern. Rummen delar badrum och det finns gemensamt kök. Här finns grillplats, där man kan avnjuta sin egen grillade fisk. Hostel Gyllene knorren ligger på västra sidan av ön och är ett lantligt boende. Passar bra om familjen följer med på fiskeresan, men inte vill fiska.

Hotell

Lite mer lyxkänsla kan man få av att bo på Wisingsö Hotell. Hotellet har allt man kan tänkas behöva och efter en dag ute på sjön, kan det vara skönt att bara koppla av, utan några måsten. Avnjuta en stilla stund i trädgården eller äta en god middag. Hotellet erbjuder bland annat restaurang, tennisplan, boulebana, bibliotek och museum. Känner man för att träna lite, finns här även en idrottsanläggning och bad. Vill inte alla i sällskapet fiska, finns här gott om annat att fördriva tiden på. Cyklar finns att hyra och det finns mycket att se på denna lilla historiska ö.