Eftersom Visingsö är en väldigt liten ö på drygt 14 kilometer och som mest 3 kilometer bred, finns här inte mycket till butiker. Trots att fisket är stort i Vättern och även på Visingsö så finns det förvånansvärt ingen fiskebutik på ön. Tyvärr tar det lite längre tid att ta sig till en fiskebutik om man behöver ha nya drag, spön eller andra tillbehör som är viktiga på fisketuren. Även om det finns många andra trevliga butiker på Visingsö, får man som sagt åka en bit för att få tag på fiskeutrustning. Som tur är det inte svårt att ta sig på båten tillbaka till Gränna och sedan vidare till någon av fiskebutikerna som ligger runt Vättern istället. 

Hjo

Från Gränna till Hjo är det cirka 10 mil med bil och här kan man hitta Hjo Sportfiske, som har både butik och en webbshop. I butiken säljer man fiskeutrustning av bra kvalitet, till ett rimligt pris. De har även egen tillverkning av bland annat skeddrag, trolling spinnare, pirk och jiggskallar. Här finns det tillgång till att köpa fiskekort för bland annat Viken, Mullsjö och Tiveden, om man behöver det.

Huskvarna och Jönköping

Vill man istället inte behöva köra runt halva sjön, finns Kurres Fiskeshop i Huskvarna. Hit tar det bara en halvtimme med bil från Gränna. Kurres Fiskeshop grundades redan på 70-talet och har ett brett sortiment inom just fiske. Det är en personlig och serviceinriktad butik som kan stå till tjänst med det mesta.

Är det så att man till och med har en egen båt går det utmärkt att segla från Visingsö och smidigt lägga till inne i Jönköping. Även här finns flera olika outdoor-butiker som säljer fiskegrejer, både för sport- och hobbyfiskaren. Bland annat kan man fynda på XXL Sport & Vildmark, ett större varuhus som erbjuder det mesta man kan tänka sig för en riktig friluftsmänniska och framför allt till ett bra och billigt pris.

Hit går det också att beställa saker från deras hemsida som sedan hämtas på plats i butik. Då spar man in tid på att inte behöva gå igenom alla deras avdelningar för att hitta det man söker. Vet man inte riktigt vad man ska ha finns kunnig personal på plats som gärna hjälper till.

Fiske Center i Jönköping AB är ännu en butik man kan vända sig till för att hitta fiskegrejer. De erbjuder även kurser för den som är intresserad av det. Då och då anordnas kurser i olika typer av fiske där man anmäler sig för cirka 300 kronor. Oftast ingår något litet i priset, som kanske en keps eller liknande.

Tranås

Sportfiske i Tranås, ligger också bara cirka 30 minuter från Gränna. Butiken är relativt ny och deras sortiment är under utveckling. Det är en liten, familjär butik, där man alltid kan snacka fiske. De erbjuder utrustning från flera kända märken som bland annat Abu, Garcia och Normark. När man ändå är i Tranås, kan man som naturintresserad även passa på att besöka Ekeparkens naturreservat. Här finns ett av Sveriges vackraste ekbestånd.