campa på visingsö

Visingsö är en liten, men vacker ö mitt i Vättern. Ön är perfekt för camping och fiske, och det finns gott om platser att utforska. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några av de bästa platserna att campa och fiska på Visingsö. Vi kommer också att ge några tips om hur du får ut det mesta av ditt besök på denna underbara ö.

Varför besöka Visingsö för camping och fiske ?

Visingsö är den perfekta platsen för camping och fiske. Ön är liten, men det finns gott om platser att utforska. Landskapet är vackert och fisket är fantastiskt. Det finns också många campingplatser på ön, så du kan hitta en som passar dina behov.

Ön är hemvist för många olika typer av vilda djur och du kan ofta se rådjur, kaniner och andra djur när du campar. Det finns många olika typer av fisk i Vättern, så hittar du säkert något som du kommer att gilla att fånga.

Det finns också många olika aktiviteter att göra på Visingsö, så du kommer inte att ha tråkigt när du campar. Förutom fiske och vandring kan du också bada, paddla kanot och kajak.

De bästa campingplatserna på ön

Det finns många olika campingplatser på Visingsö, så du kan hitta en som passar dina behov. Här är några av våra favoriter:

  • Östra Stranden Camping är en bra plats att campa på om du vill ha nära till centrum. Campingplatsen har en restaurang, butik och lekplats, och det är bara en kort promenad till stranden.
  • Camping Västanvik är perfekt för dig som vill vara nära naturen. Campingen ligger i en skog och det är en utmärkt plats för vandring och bad.
  • Råbylilla Camping är ett bra alternativ om du letar efter ett lugnt lägerplats. Campingen ligger på landsbygden och är perfekt för avkoppling.

Detta är bara några av de fina campingplatserna på Visingsö. Om du är ute efter mer information rekommenderar vi att du kollar in webbplatsen för Svenska Campingförbundet.

fiska på visingsö

De bästa fiskeplatserna på ön

Det finns många bra fiskeplatser på Visingsö, så du kommer säkert att hitta en som passar dina behov. Här är några av våra favoriter:

Bottenviken är en utmärkt plats för öringfiske. Vattnet är rent och landskapet är vackert.

Fågelviken är en bra plats för att fånga gädda och  abborre på och vattnet är rent och vackert.

På det hela taget är Visingsö en utmärkt plats för camping och fiske. Det finns många vackra campingplatser på ön och fisket är fantastiskt. Om du letar efter en avkopplande semesterresa är Visingsö definitivt värt att överväga.